fbpx

Wanneer wordt er vuurwerk verkocht in Duitsland & NRW?

Wanneer wordt er vuurwerk verkocht in Duitsland & NRW - Pyrodoctor vuurwerk Online Shop

Ontdek wanneer je vuurwerkartikelen kunt kopen en hoe je ze kunt bestellen in de Pyrodoctor Online Shop!

Wanneer wordt er vuurwerk verkocht in Duitsland & NRW?

De jaarwisseling kort na Kerstmis is voor velen een bijzonder hoogtepunt. Velen vieren dit uitbundig, kopen niet alleen alcohol en lekker eten, maar ook vuurwerk. Het vuurwerk heeft een lange traditie, mensen over de hele wereld vieren feest en er zijn ook genoeg mensen in NRW die zich met vuurwerk amuseren.

Aangezien de rotjes en andere vuurwerkartikelen snel uitverkocht zijn, moet u vroeg rondkijken en ook vrij snel de beslissing nemen om te kopen kopen. Maar wanneer wordt vuurwerk verkocht? Zijn er regels en wie mag er vuurwerk verkopen? In dit artikel leest u in detail wat er te weten valt over dit onderwerp en hoe u ervoor kunt zorgen dat u niet te laat komt.

Oudejaarsavond zonder vuurwerk? Voor velen is dat onvoorstelbaar!

Oudejaarsavond, raclette en vuurwerk – zo beschrijven veel Duitsers de jaarwisseling in Duitsland. Elk jaar is het een groot aantal mensen winkelt en zich bevoorraadt voor een bijbehorend vuurwerk.

Voor miljoenen mensen in Duitsland, maar ook wereldwijd, is Oudejaarsavond simpelweg ondenkbaar zonder vuurwerk. Op dit moment is het nog steeds mogelijk om in NRW zonder problemen composiet vuurwerk of rotjes aan te schaffen. Maar politiek is er een discussie. Dus laten we blij zijn dat er dit jaar in veel steden ook een oudejaarsavond zal zijn met groot vuurwerk.

Wanneer worden vuurwerkartikelen in NRW verkocht - Pyrodoctor vuurwerk online shop

Wanneer worden vuurwerkartikelen in NRW verkocht?

De meest gestelde vraag van veel mensen voor, tijdens en na Kerstmis is: Wanneer wordt er in NRW vuurwerk verkocht? Een terechte vraag, vooral als je nog niet zo vaak iets gekocht hebt, of als je een volledige nieuwkomer bent. Een antwoord op deze vraag is te vinden in de Explosievenwet. Daarin staat dat de verkoop van vuurwerkartikelen pas vlak voor Oudejaarsavond mag plaatsvinden.

Dat klinkt natuurlijk nogal vaag, in de praktijk ziet de situatie er meestal zo uit dat je vanaf 29 december vuurwerkartikelen uit de klasse 2 kunt kopen. Dus je hebt 2,5 dag tot Oudejaarsavond – veel winkels zijn namelijk minstens een halve dag open op oudejaarsavond. Maar dat is niet een aangeraden manier om vuurwerk aan te schaffen. Het is zinvoller en veel makkelijker om direct te handelen. Zo kunt u de gewenste rotjes of raketten direct bij ons reserveren en ze voor oudejaarsavond ontspannen ophalen.

Gedurende welke periode is vuurwerk in Duitsland toegestaan?

De vraag wanneer vuurwerkartikelen verkocht mogen worden is één ding, maar velen weten ook niet in welke periode ze vuurwerk of vuurwerkartikelen in het algemeen mogen aansteken.
Ook hier hebben we de Explosievenwet, die de periode duidelijk definieert. U mag dus alleen vuurwerk gebruiken binnen de toegestane periode. Dit betreft een periode van 48 uur die loopt van 31 december om middernacht tot 1 januari om middernacht.

Vuurwerk vooraf bestellen bij de Pyrodoctor Shop en ze ophalen in NRW - Pyrodoctor vuurwerk online shop

 

Bij de eerste verordening van de Explosievenwet (1ste SprengV) § 23 wordt het volgende geschreven:

2. Pyrotechnische artikelen van categorie 2 mogen alleen worden gebruikt (verbrand) in de periode van 2 januari tot en met 30 december door houders van een vergunning overeenkomstig sectie 7 of sectie 27, een getuigschrift van vakbekwaamheid overeenkomstig sectie 20 van de wet of een ontheffingsvergunning overeenkomstig sectie 24(1). Op 31 december en 1 januari mogen ze ook verbrand worden door personen die de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt.

(3) De houder van het bewijs van bevoegdheid of het kwalificatiecertificaat stelt de bevoegde autoriteit vier weken van tevoren schriftelijk of elektronisch in kennis van het voorgenomen vuurwerk voor het verbranden van pyrotechnische artikelen van categorie 2 in de periode van 2 januari tot en met 30 december, categorie 3, 4, P1, P2, P2, T1 of T2 het hele jaar door, twee weken van tevoren, van een vuurwerkdisplay in de onmiddellijke nabijheid van spoorweginstallaties, luchthavens of federale waterwegen die maritieme waterwegen zijn.

Dus als je vuurwerk koopt, zorg er dan voor dat het vuurwerk van hoge kwaliteit is en dat je die alleen tijdens de periode in kwestie afvuurt.

Vuurwerk vooraf bestellen bij de Pyrodoctor Shop en ze ophalen in NRW

Als u een liefhebber bent van privévuurwerk, moet u zich hierover informeren en de juiste producten op voorhand bestellen.

Koop vuurwerk in de Pyrodoctor Online Shop en profiteer van de volgende voordelen:

  • Veilige voorverkoop van vuurwerk van alle categorieën.
  • Verzameling van de bestelde vuurwerkartikelen bij een ophaalpunt naar keuze.
  • Wij verkopen uitsluitend merkartikelen van gerenommeerde fabrikanten.
  • Ons vuurwerk heeft een CE-testnummer en wordt als absoluut veilig beschouwd.
  • Vuurwerk van de zogenaamde kooigevochten zijn ook bij ons verkrijgbaar en kunnen zonder problemen worden opgehaald.

U heeft de keuze en kunt zelf bepalen waar u de artikelen wilt kopen: velen gaan de winkels in en krijgen daar de geschikte rotjes of samengestelde raketten – maar het aanbod is relatief klein en het is er vrij druk.
Als u het daarentegen ontspannen en zonder stress wilt doen, dan kunt u bij ons de juiste producten kopen.

Wij bieden u een passend assortiment en vele andere voordelen. Waar wacht je nog op? Bij ons vindt u nu al de juiste producten en kunt u de voorraad voor de komende oudejaarsavond op peil houden. Bestel nu vuurwerk voor oudejaarsavond en haal ze op bij ons afhaalpunt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *